Atelye70 | Gebze Eco-City
1789
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1789,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,menu-animation-line-through,side_area_over_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Gebze Eco-City

Mollafenari Eko-kent Planlama alanı; doğu-batı yönünde 1.5 km.,kuzey-güney yönünde 2.7 km., dikdörtgen benzeri bir forma sahip olup, yaklaşık 400 hektardır. Kuzey batı ve güney sınırları önemli ölçüde orman alanları ile kuşatılmıştır. Doğuda, üst ölçekli planla “Tabiat Parkı” ilan edilen BALLIKAYALAR kanyonu ve havzası yer almaktadır. Mollafenari köy yerleşkesini de içine alan Eko-kent Proje alanı, güneyde doğal eşiklerle (vadi ile) sınırlanmış bir coğrafya içinde yer almaktadır. Alanın vadi ile sonuçlanan güney komşuluğunda orman sınrlarına kadar konut gelişme alanları devam etmektedir.

Proje vizyonu, bugünün ve gelecek kuşakların ekonomik, sosyal ve çevresel refahının sağlandığı, bütüncül bir yaklaşım ile yapılaşmış çevre ve doğal çevrenin işlevsel entegrasyonu içinde,  sürdürülebilir bir kentsel yaşam çevresi – eko-kent yaratılmasıdır.

Planla Amaçlanan; İstanbul Metropoliten Alanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sınırlarının arakesitinde yer alan ve bir alt bölge olarak tanımladığımız Kartal-Gebze içinde merkezi konumunda bulunan Mollafenari köyünde;  doğa ile uyumlu; sağlıklı, güvenli, huzurlu ve yüksek kalitede, yürüyüş yolları, caddeleri, açık alanları, dükkan ve kafe’leri, komşuluk birimleri olan, sokak yaşamına önem veren ve sosyal yaşamı destekleyen,  Eko-Kent Vizyonu ile yaklaşık 100.000 nüfuslu bir Yeni Kent oluşturulmasıdır.

Kent özeği organize bir alan olarak çevresinde, kuzeyde kalan orman köyleri; Mollafenari, Denizli ve güneyde kalan komşu yerleşmelerin de kültür, ticaret, rekreasyon ve yönetim gereksinmelerini karşılayan; kente giriş alanı olduğu gibi iç mekanlara ve saçaklara dağılmanın da başladığı odaktır.

 

Tarih

2010

Müşteri

Kamu

Category

Planlama & Kentsel Tasarım